Jua paraqes një nga artistët shqiptarë në botë

von Rexhep Kastrati


1277388_4773806122462_469852396_oShqiptarët, që për arsye të shumta, kanë lënë atdheun e tyre dhe jan vendosur në shtete të ndryshme nëpër botë, gjatë shekujve e deri në ditët tona, kanë dëshmuar se dinë të krijojnë vepra të mira shkencore, artistike dhe përgjithësisht të mira materiale dhe shpirtërore, me të cilat janë krenuar edhe shtetet ku kanë vepruar, por edhe vetë shqiptarët.

Nuk është rasti këtu të përmendi të gjithë ata, por po jua paraqes një nga artistët shqiptarë në botë, i cili ka filluar të bëjë bujë nëpër galeri të ndryshme në Austri, në shtetin ku jeton dhe vepron. E ky artist është, shoku im që nga shkolla e mesme, Gazmend Freitag.

Ky artist, i cili që afro dy dekada jeton sa në Gjermani, sa në Austri, ka arritur që ta profilizojë veten në pikturë dhe grafikë, duke dëshmuar pasionin e tij për artin, talentin dhe zotësinë artistike, dhe ka hapur tri ekspozita personale dhe disa ekspozita kolektive me piktorë dhe artistë tjerë nga Austria. Dhe kudo që është paraqitur me veprat e tij artistike, Gazmend Freitag, është mirëpritur dhe është respektuar shumë.

Ai, për miqtë e artit dhe për të gjithë ata që kanë dëshirë të dinë më tepër për të, Gazmend Freitag ka hapur edhe një portal personal, në  të cilin ka dhënë të dhënat kryesore për veten dhe ka paraqitur edhe veprat e tij artistike, kryesisht në pikturë dhe grafikë.

Ju ftoj me respekt dhe me bindje të plotë se do të ndaheni të kënaqur me ato që do shihni, ta vizitoni këtë portal, të bëni komente dhe të shprehni edhe mendimet dhe përshtypjet tuaja lidhur me veprat artistike të Gazmend Freitag.

Veröffentlicht von gazmendfreitag

I’m a Kosovar artist living and making art in Linz, Austria. I was born in Pataqani i Poshtëm, Republic of Kosovo on 25 May 1968.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

%d Bloggern gefällt das: