EQREM KRYEZIU BY GAZMEND FREITAG

Eqrem Kryeziu | 2014, laps ne leter, 50,8 x 40,6 cm
Eqrem Kryeziu | 2014, laps ne leter, 50,8 x 40,6 cm

Eqrem Kryeziu lindi më 15 shkurt të vitit 1948 në Pagarushë, në komunën e Malishevës, Kosovë, është politikan dhe profesor i letërsisë shqipe, doktoroi në vitin 2007 në shkenca filologjike në Universitetin e Prishtinës.

Që nga themelimi i LDK-së në Kosovë dhe deri në kuvendin e tretë zgjedhor të degës ka qenë Kryetar i Degës së saj në Prizren. Pas zgjedhjeve të vitit 1998 është zgjedhur anëtar i kryesisë ndërsa pas atyre të vitit 2006 është zgjedhur nënkryetar i parë i LDK-së në Prishtinë. Përndryshe që nga viti 1972 Eqrem Kryeziu ishte i angazhuar në arsim.

Në vitin 2006 ai ishte kryetar i komunës së Prizrenit

Eqrem Kryeziu by Gazmend Freitag
Eqrem Kryeziu by Gazmend Freitag

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s