GAZMEND FREITAG SI DEPËRTUES DHE TRIUMFUES

 

Remzije Zekolli

Artisti shqiptarë i artit pamor që me krijimet e tija ka arrit famë botërorë në ekspozitat e tij çoftë personale çoftë kolektive në Austri, Itali, Sllovaki ka depërtuar në kufijtë ndërkombëtarë.  Piktori mjeshtërisht hyn në fshehtësinë e artit pamor. Opusin i tij krijues e përbëjnë, pikturat, portretet, peizazhet mahnitëse që të tërheqin me magjinë e tyre. Në mesin e njëmijë pikturave sa përafërsisht ka opusi i tij si kryevepër e portreteve është Majlinda  e realizuar artistikisht, ngjyrattërheqëse e sjellin vëmendjen e vizitorit, karakteri i saj, qëndrimi i saj i pa lëkundur  bënë të kuptosh se ajo ka filluar rrugëtimin e saj drejt fronin mbretëror. Dukja  me kostumin e saj  elegant dhe shikimi depërtues bëhen aq tërheqës për publikun.

Gjatë ekspozitës në Itali kritikja e artit Catarina Randozzo mes tjerash do të  thekson “Figuracioni i piktorit Gazmend Freitag, jetë e kuptueshme si një shfryrje e talentit të tij dhe krijimtarisë së tij. Në fakt artisti paraqet mbi pikturë ripunimet e tija nga realja, duke vënë në dukje, me theks të veçantë në fytyrat e portreteve”.

Mjeshtrit e artit botëror kanë çmuar dhe vlerësuar lartë krijimtarinë e tij prej një piktori që din të jetë depërtues dhe triumfues njëkohësisht.

http://kosovalajm.net/2016/04/07/gazmend-freitag-si-depertues-dhe-triumfues/

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s