Majlinda Cakshiri – Gazmend Freitag

 

Gazmend Freitag: Majlinda Cakshiri 2016, laps në  letër. Koleksion privat!

Statement nga Majlinda Cakshiri për Gazmend Freitag 

Kurrë skisha ëndërruar që piktori i madh Gazmend Freitag do bënte portretin tim… Është e çuditshme por shumë herë e kam ndjerë kaq të ngrohtë… Kaq afër… Gishtat e gjatë të bardhë… Atë vështrim të qetë… Sytë… Sytë e tij të gjitha i kanë parë… Të gjitha i kanë prekur… Sytë e tij asgjë si çudit, asgjë si bënë përshtypje… Se çdo gjë e përsosur nuk egziston në të vërtetë!!!! Egziston vetëm në sytë e tij… Në mënyrën që ai sheh botën… Çdo gjëje të ftohtë në letër u ka dhënë jetë… Janë sytë e tij… Është shpirti i tij… Dhe unë që më duket që herë herë e ndjejë kaq afër… Sikur ndjejë aromën e trupit të tij, kam frikë ta takoj!!!! Kam frikë mos e zhgënjej.

Dy copa qielli sytë e tu! Herë kaltër herë gri! Qielli im i kaltër! Njëherë i kisha të gjitha… Kisha tokë dhe ecja i lire… Kisha bukë të zezë të shijshme me erë të djegur druri… Dhe një këngë të përhershme në buzë… Një ëndërr të fshehtë ngjyrash… Një pinel… Qielli im gri! Njëherë mi morrën të gjitha… Tokën ma përgjakën… Bukën ma shkelën dhe këngën ma bënë vajë… Dhe ika larg! I mallkuar në një gotë verë i harruar… Dy copë në kufi i copëtuar… Këmbët këtu dhe zemra atje. Si jetoj pa Atdhe? Qielli im i kaltër! Ti kurrë smë le! Ti ishe në sytë e mi. Lave lotët e përgjakura dhe nxorre në shpirtin tim Ylberin… Një tufë ngjyrash… Yjët më treguan rrugën e rikthimit… Eci eci dhe smbrrij dot kurrë!!! Me një ëndërr në gjoks… Me një pinel…

Piktori im i dashur Gazmend Freitag… Njerëz ka shume… shpirtëra pak… Shpirti yt i bukur është i pavdekshëm… Çfarë pe në këtë botë… çfarë preke… çfarë dashurove… çfarë shijove. Është ngjyra… është jetë… është lëvizje është vallzim… Është ajo që sjemi dhe duhet të bëhemi… Faleminderit që jeton… dhe na bënë të ndjejmë që jemi njerëz…

Präsentation [Automatisch gespeichert] [Wiederhergestellt] (2)
Gazmend Freitag: Majlinda Cakshiri
1
Majlinda Cakshiri  © MAJLINDA CAKSHIRI

 

Veröffentlicht von gazmendfreitag

I’m a Kosovar artist living and making art in Linz, Austria. I was born in Pataqani i Poshtëm, Republic of Kosovo on 25 May 1968.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#KUNST

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

meerschweinchenreport

Das Satireweblog zur (fast) gleichnamigen Radiosendung.

%d Bloggern gefällt das: