Ajshe Ramadani – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag: Ajshe Ramadani, 2017

ROL  JETE

(N´shkëlqim roli, Ajshe  Ramadani)

Jetës kur i jepë përkushtimin shpirtnor,

buzëqeshjen ta ruan

qoftë edhe t´fshehur për rolin e nesërm

Një copë Theater e kemi me vete

kudo e ngado,

në të ngarkojm shpirtin

me zh´garkim brenge, mllefi, dhimbje …

e mallin poaty me shkëlqim n´sy

Copëza pranverore ruhen edhe n´dimër,

i don momentumi

i don ecja …

n´mos zënie gjumi

nga pengesa, nga ngecja

E aktorët, ata të shtatë palë roleve,

hyjn n´valle me ritëm dhe rite,

ndryshe nuk do ishin vetvetja,

ndryshe nuk do ishin jeta

Po ajo … ato …

bukuria e koloritit n´rol,

një qershizë n´torte pa protokol,

një fuqizim në fol, mori fol … fol

Eh, gjenerata e luleve ka stinë pranvere,

buzëqeshja dritë shkelqyese,

artiste, ec tutje … artin e ke me vete

e ke rol jete

Ah, piktor … Maestro,

ngjyra jote n´buzëqeshje …

overtyrë … shemb٥lltyrë … finestro …

Mentor Thaqi

25 Mars 2017

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s