AJSHE RAMADANI NGA GAZMEND FREITAG

Gazmend Freitag: Ajshe Ramadani, 2017

ROL  JETE

(N´shkëlqim roli, Ajshe  Ramadani)


Jetës kur i jepë përkushtimin shpirtnor,
buzëqeshjen ta ruan
qoftë edhe t´fshehur për rolin e nesërm

Një copë Theater e kemi me vete
kudo e ngado,
në të ngarkojm shpirtin
me zh´garkim brenge, mllefi, dhimbje ...
e mallin poaty me shkëlqim n´sy

Copëza pranverore ruhen edhe n´dimër,
i don momentumi
i don ecja ...
n´mos zënie gjumi
nga pengesa, nga ngecja

E aktorët, ata të shtatë palë roleve,
hyjn n´valle me ritëm dhe rite,
ndryshe nuk do ishin vetvetja,
ndryshe nuk do ishin jeta

Po ajo ... ato ...
bukuria e koloritit n´rol,
një qershizë n´torte pa protokol,
një fuqizim në fol, mori fol ... fol

Eh, gjenerata e luleve ka stinë pranvere,
buzëqeshja dritë shkelqyese,
artiste, ec tutje ... artin e ke me vete
e ke rol jete

Ah, piktor ... Maestro,
ngjyra jote n´buzëqeshje ...
overtyrë ... shemb٥lltyrë ... finestro ...

...

Mentor Thaqi

25 Mars 2017

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s