Monat: Mai 2017

Fevzia Fuat Ali by Gazmend Freitag

“Princesha shqiptare Fevzia, gruaja më e bukur e të gjitha kohërave” Edhe pse nuk deshi që të identifikohej asnjëherë “si më e bukura”, edhe pse nuk dëshironte të binte në sy duke u përfshirë në angazhime publike, sërish nuri i saj ka mbetur në histori. Hollivudi e ka shpallur si “Gruaja më e bukur në botë e të gjitha kohërave”, duke lënë pas divat seks-simbol si Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe , Ava Gardner, Grace Kelly, Greta Garbo etj. (Panorama Online, 21.09.2015)    Fevzia Fuat Ali Werbeanzeigen

VËSHTRIM NË SHPIRTIN SHQIPTAR NGA GAZMEND FREITAG

Emri i piktorit Gazmend Freitag është bërë tashmë familjar për banoret e distriktit të katërt në Vjenë, kjo falë bashkëpunimit të tij me dy ambasadat të këtij distrikti, atë të Shqipërisë dhe të Kosoves, në kuadër të projektit „Dita e Dyerve të Hapura të Ambasadave“. Vitin e tretë radhazi, ambasada e Shqipërisë në Vjenë ka hapur dyert e veta duke mirëpritur vizitorë të shumtë, banorë të distriktit, për t’i njohur ata me Shqipërine dhe për marrëdhëniet e shkëlqyera midis Shqipërise dhe Austrisë, të dëshmuara thellë ne histori. Këtij qëllimi i shërbeu edhe hapja e ekspozitës me piktura dhe grafika të artistit të mirënjohur shqiptarë Gazmend Freitag, që jeton dhe vepron në Linz Austri. Sikurse edhe në vitet e shkuara, pikturat dhe grafikat e Gazmend Freitag e marrin shtysen nga historia e shqiptarëve dhe tradita folklorike e kombit të tij. Veprat e ekspozuara nga ai, jo rastësisht në kuq e zi, përbëjnë një mozaik me shumë përmasa kohore, gjeografike, historike dhe etnografike mbi shqiptarët që shtrihen nga Mitrovica në veri dhe zbresin deri në Gjirokastër në …

Sonjuschka No. 5 by Gazmend Freitag

Der Maler Gazmend Freitag befasst sich intensiv mit den weichen Linien des weiblichen Körpers und der Ausstrahlung/Charakter seiner Modelle. Freitag ist ein Meister in der Darstellung, die an Sanftheit und Ausdruck ihres Gleichen sucht. Fast scheint es, als würde ein goldenes Strahlen von den einzelnen Werken ausgehen. Als Muse hat sich wiederum Künstlerkollegin und Mitbegründerin des „Goldenen österreichischen – albanischen Duos„, Sonjuschka, gefunden. Das Künstlerduo steht für Verbindendes zwischen den Kulturen durch Kunst. Wie schon auf vielen gemeinsamen Ausstellungen gesehen, herrscht zwischen den Künstlern eine auf erbauende Synergie – das Menschliche und die Kunst stehen im Vordergrund. Die österreichische Künstlerin sieht es als besondere Ehre von Freitag als Akt abgebildet zu werden – denn Akt ist nicht gleich Akt. Freitag überzeugt in seinen Werken durch seine Fähigkeit das Modell in all seiner Natürlichkeit, mit Respekt und eben diesem sanften, goldenen Strahlen darzustellen. Hier sehen wir Kunst auf höchster Stufe.

Vështrim në shpirtin shqiptar nga Gazmend Freitag

Emri i piktorit Gazmend Freitag (48) është bërë tashmë familjar për banoret e distriktit të katërt në Vjenë, kjo falë bashkëpunimit të tij me dy ambasadat të këtij distrikti, atë të Shqipërisë dhe të Kosoves, në kuadër të projektit „Dita e Dyerve të Hapura të Ambasadave“. Vitin e tretë radhazi, ambasada e Shqipërisë në Vjenë ka hapur dyert e veta duke mirëpritur vizitorë të shumtë, banorë të distriktit, për t’i njohur ata me Shqipërine dhe për marrëdhëniet e shkëlqyera midis Shqipërise dhe Austrisë, të dëshmuara thellë ne histori. Këtij qëllimi i shërbeu edhe shfaqja e videove me pamje nga Shqipëria, prezantimi i Shqipërise nga Ambasadori i Republikës së Shqiperisë në Austri, z. Roland Bimo, si një vend që ofron jo vetëm atraksione të shumta turistike por edhe miqësi të sinqertë dhe mikpritje të veçantë për turistët austriak, si dhe hapja e ekspozitës me piktura dhe fotografi të artistëve shqiptarë që jetojnë në Austri, Gazmend Freitag, Iliriana Ajeti dhe Gjergj Mazi. Sikurse edhe në vitet e shkuara, grafikat e Gazmend Freitag e marrin shtysen nga historia …

BARESHA E GAZMEND FREITAG U EKSPOZUA PËR HERË TË PARË NË AMBASADËN E SHQIPËRISË NË VJENË

DITËT E AMBASADAVE TË HAPURA  / EKSPOZITË / 19. maj 2017 Me rastin e ditës se Dyerve të Hapura të Ambasadave, ekspozoi piktori i njohur Gazmend Freitag për herë të tretë radhazi veprat e tij në Ambasadën e Shqipërisë në Vjenë. Duke punuar me traditën e Impresionizmit Evropian, ky piktor shqiptar është i njohur për veprat e tij me motive shqiptare, të cilat ai me dashuri i paraqet në portrete dhe peisazhe. Edhe këtë herë, piktori na siguroi një vështrim në shpirtin shqiptar, si për shembull përmes pikturave vaj në kanavace „Baresha“, „Der Adler“, “Nadege am Meer” dhe “Obstladen in Prizren”. Për herë të parë admirohen edhe portretet e Pjetër Bogdanit dhe Dr. Marianne Graf, si dhe grafikat „Die Braut von Mitrovica“, “Skanderbeg in Kruja”, “Albanische Gutenachtgeschichte”, “Albanerin mit Pferd”, “Tanz der Schwerten“, dhe “Flugzeug auf Festung”, të cilat si grafika te rëndësishme shumë herë kanë qenë të publikuara në media. http://www.gazmendfreitag.net

NUSJA NGA MITROVICA E GAZMEND FREITAG EKSPOZOHET PËR HERË TË PARË NË AMBASADËN E SHQIPËRISË NË VJENË

DITËT E AMBASADAVE TË HAPURA  / EKSPOZITË / 19. maj 2017 Me rastin e ditës se Dyerve të Hapura të Ambasadave, ekspozoi piktori i njohur Gazmend Freitag për herë të tretë radhazi veprat e tij në Ambasadën e Shqipërisë në Vjenë. Duke punuar me traditën e Impresionizmit Evropian, ky piktor shqiptar është i njohur për veprat e tij me motive shqiptare, të cilat ai me dashuri i paraqet në portrete dhe peisazhe. Edhe këtë herë, piktori na siguroi një vështrim në shpirtin shqiptar, si për shembull përmes pikturave vaj në kanavace „Baresha“, „Der Adler“, “Nadege am Meer” dhe “Obstladen in Prizren”. Për herë të parë admirohen edhe portretet e Pjetër Bogdanit dhe Dr. Marianne Graf, si dhe grafikat „Die Braut von Mitrovica“, “Skanderbeg in Kruja”, “Albanische Gutenachtgeschichte”, “Albanerin mit Pferd”, “Tanz der Schwerten“, dhe “Flugzeug auf Festung”, të cilat si grafika te rëndësishme shumë herë kanë qenë të publikuara në media. Kush është nusja nga Mitrovica? Kjo vepër meravilioze, grafikë e punuar me teknikë të vizatimit me tush antik nga piktori i shquar Gazmend Freitag, …

Fascination and respect – portraits of the Famous by Gazmend Freitag

Fascination and respect – portraits of the Famous by Gazmend Freitag What motivates an artist to draw the portraits of historical and contemporary figures? Fascination and respect, is the opinion of the painter Gazmend Freitag, whose portfolio celebrates the successful, courageous, kind, creative and beautiful people of the world.  A special place in the heart and the ever expanding collection of the artist is reserved for those poets, fighters and philosophers, whose life and work is crucial to the identity and history of the Albanian people. (MG)      

Gazmend Freitag porträtiert Dr. Marianne Graf

Gazmend Freitag: Dr. Marianne Graf, 2015, Bleistift und Kreide. Privatsammlung! Anlässlich des Tages der Offenen Botschaften zeigt der bekannte Kunstmaler Gazmend Freitag zum dritten Mal seine Werke in der Albanischen Botschaft in Wien. Der in der Tradition des Europäischen Impressionismus arbeitende albanische Künstler konzentriert sich in seinem Werk auf Ölmalerei, Grafiken und Buchillustrationen. Der Achtundvierzigjährige ist bekannt für seine albanischen Motive, die er liebevoll in Porträts, Landschaften und Akten festhält. Auch diesmal gewährt der Maler Einblick in die albanisch Seele, zum Beispiel mit den Ölgemälden „Baresha“ und „Der Adler“. Zum ersten Mal kann man auch die Portraits von Pjetër Bogdani und Dr. Marianne Graf, Vorstandspräsidentin des Vereins “Albania-Austria Partnerschaft”, sowie „Die Braut von Mitrovica“ bewundern, die als wichtige Grafiken wiederholt in den Medien publiziert worden sind. Bei dieser Ausstellung werden auch Bilder von Iliriana Ajeti und Fotografien von Gjergj Mazi gezeigt. Die Ausstellung kann im  Ambiente der Albanische Botschaft bis Ende Mai besucht werden. Für eine Führung ist eine Anmeldung unter Tel.: 01/4000 04 111 bzw. per E-Mail an post@bv04.wien.gv.at sowie die Mitnahme eines gültigen Personalausweises …

Gazmend Freitag, ekspozitë në Ambasadën e Shqipërisë në Vjenë

DITËT E AMBASADAVE TË HAPURA  / EKSPOZITË / 19. maj 2017, në orën 11.00 Me rastin e ditës se Dyerve të Hapura të Ambasadave, ekspozon piktori i njohur Gazmend Freitag për herë të tretë radhazi veprat e tij në Ambasadën e Shqipërisë në Vjenë. Duke punuar me traditën e Impresionizmit Evropian, ky piktor shqiptar fokusohet në veprat e tij në piktura me teknikën vaj në kanavace, grafika dhe ilustrime librash. Dyzetetetëvjeçari është i njohur për veprat e tij me motive shqiptare, të cilat ai me dashuri i paraqet në portrete, peisazhe dhe akte. Edhe këtë herë, piktori na siguron një vështrim në shpirtin shqiptar, si për shembull përmes pikturave vaj në kanavace „Baresha“ dhe „Der Adler“.  Për herë të parë mund të admirohen  edhe portretet e Pjetër Bogdanit dhe Dr. Marianne Graf, kryetare e Shoqatës “Albania-Austria Partnerschaft”, si dhe „Die Braut von Mitrovica“, të cilat si grafika te rëndësishme shumë herë kanë qenë të publikuara në media. Në këtë ekspozitë do të ekspozohen edhe veprat e Iliriana Ajetit dhe fotografitë e Gjergj Mazit. Ekspozita mund …