Gazmend Freitag – Pjesmarrje në Ekspozitën „MultiKulti Award 2017“

 TRAUMWELTEN PJESA 3

VERNISAZH: E premtë, 1 shtator 2017, në orën 19.00

Ceremonia e prezantimit të fituesit të çmimit „MultiKulti-Award 2017” për Piktura dhe Fotografi, si dhe hapja e „Alt-Ottakringer Kulturpfades“, ku të gjithë pjesëmarrësit multikulturor do të prezantojnë veprat e tyre në lokalet e shumta të distriktit të Vjenës “Alt-Ottakring”.

Në pjesën e tretë të ekspozitës „Traumwelten 3“ piktori Gazmend Freitag merr pjesë me grafikën e tij „Albanische Gutenachtgeschichte“, e punuar me teknikë thëngjilli në letër, ku ai paraqet nënën shqiptare e cila vë në gjumë foshnjën e vet duke i lexuar tregime.

Në pjesën e parë të ekspozitës „Traumwelten 1“ të mbajtur në mars të këtij viti, Gazmend Freitag ka eksponuar grafikën „Ginger Rogers & Fred Astaire“, një punim lapsi me tush në letër. Në këtë vepër ai i përkushtohet  njërit nga vallëzuesit legjendar dhe më të popullarizuar në historinë e filmit, „maestros së parketit“ Fred Astaire dhe partneres së tij Ginger Rogers. Gazmend Freitag përshkruan këtu një paraqitje gllamoroze përgjatë bashklozjes, lehtësinë në ritmin e tyre të vallëzimit „stepp“ dhe frymën e Hollywood-it të viteve të 30ta dhe 40ta.

Kunstwerkstätte Ehweiner
Thaliastraße 139
1160 WIEN

ALBANISCHE GUTENACHTGESCHICHTE | 2013,  Kreide auf Papier, 59,4 x 42 cm. EUR 500
Gazmend Freitag: „Albanische Gutenachtgeschichte“, 2013
laps, thêngjill dhe tushe nê letêr, 50 x 40 cm.
EUR 500
10
Gazmend Freitag: „Ginger Rogers and Fred Astaire“, 2014
laps, thêngjill dhe tushe nê letêr, 50 x 40 cm.
EUR 500

Publikim gjermanisht!

 

1 Kommentar

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s