Përralla për Skënderbeun

Gazmend Freitag
Gjergj Kastrioti Skënderbeu

Përralla për heroin tonë të madh kombëtar, Skënderbeun, që patëm lexuar, si filloristë në shkollë. Në të është momenti ku Skënderbeu në shtratin e tij para vdekjes i thërret bashkëluftëtarët e tij dhe u demonstron simbolikisht me ca shkopinj thupre se si “bashkimi bën fuqinë”. Njërit i thotë provo të thyesh një shkop dhe luftëtari e thyen menjëherë. Pastaj, dy shkopinj, tre shkopinj… Pastaj Skënderbeu i thotë, provo të thyesh tërë tufën e madhe, por luftëtari nuk pati forcë t’i thyejë. Skënderbeu me këtë rast ka lënë amanetin e tij të fundit te shqiptarët, se “vetëm të bashkuar jemi më të fortë”! Kjo temë është sot shumë aktuale dhe e domosdoshme për popullin shqiptar!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s