Monat: Januar 2018

Der Maler und sein Modell

Gazmend Freitag und Traudl Bauer in der Galerie Der Kunstraum Wien, 2016. Photo: Robert Rieger Traudl Bauer, die für das Gemälde „Der Kuss“ Modell gestanden ist, vor ihrem Ebenbild. Gemeinsam mit dem Künstler Gazmend Freitag steht sie am Valentinstag 2016 in der Galerie Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien Wien vor dem Werk, was ihr sichtlich Freude bereitet!  

Viti mbarëkombëtar i Gjergj Kastriotit – Skënderbeut

Gazmend Freitag SKËNDERBEU, FIGURA ME TË CILËN IDENTIFIKOHEN SHQIPTARËT Gjergj Kastrioti Skënderbeu është hero kombëtar i shqiptarëve, i këtij populli të lashtë dhe me histori shumë të veçantë, është figura më e madhe, është figura me të cilën identifikohen shqiptarët, është figura që i bën krenar, që i frymëzon në të gjitha fushat, pra edhe në art. Gjatë pesë shekujve, Skënderbeu ka qenë gjithmonë figura që i ka bërë bashkë shqiptraët, që i ka frymëzuar me atdhedashuri, me vullnet dhe me përkushtim për t’u bashkuar, sepse, siç thoshte edhe vetë Skënderbeu, të bashkuar bëhemi më të forte. Gjergj Kastriotit frenoi për 25 vjet agresivitetin e Perandorisë Osmane drejt Evropës në kufijtë e trojeve shqiptare, Në vitin 2014 vizitova armët e Skënderbeut në muzeun historik në Vjenë. Kur e pashë helmetën dhe shpatën e Skënderbeut më përshkroi një rrenjqethje e madhe dhe e gjatë në tërë trupin. Ishte një ndjenjë lumturie e pa përjetuar kurrë më parë, para ndonjë objekti apo elementi kombtarë. M’u duk sikur e takova vet Skënderbeun! Ishte një takim imi me Skënderbeun …