Die Linzer Saubermacher

Gazmend Freitag: Die Linzer Saubermacher, 2020 Gazmend Freitag 27. Mai 2020  Heute war ich mit den Linzer Saubermachern unterwegs und es war mir eine Freude, Linz sauber zu machen. Ich hätte nie erwartet, dass so vieles einfach auf die Straße geschmissen wird. Ich wünsche mir ein wenig mehr Umweltbewusstsein für unser schönes Stadt Linz!

Anita Likmeta – Portrait

Gazmend Freitag: Anita Likmeta – Portrait © Anita Likmeta ANITA LIKMETA Gazmend Freitag është një artist shumë i talentuar shqiptar kosovar, piktor dhe njeri me ndjeshmëri të madhe. Falënderoj Gazmendin për portretin e bukur që më dha. Gazmend Freitag è un artista albanese kosovaro di grande talento, un pittore e un uomo di grande sensibilità.„Anita Likmeta – Portrait“ weiterlesen

Portrait of Gazmend Freitag

Gazmend Freitag with self portrait 2020. © Johann Traunwieser The new work of Albanian Artist Gazmend Freitag shows his „doppelgänger“, the entity with whom he spent the weeks of quarantine in his studio in Linz in Upper Austria.  Colorful, strong  and ready for action they present themselves now to the public. And answer four questions put„Portrait of Gazmend Freitag“ weiterlesen

Avioni i bllokuar në Gjirokastër, vepër e Gazmend Freitag

Gazmend Freitag: Avioni në Gjirokastër, 2011, Tush në letër, 57 x 46 cm Në kështjellën e Gjirokastrës, një qytet në jug të Shqipërisë, ndodhet Muzeu kombëtar i armëve, i cili ka një koleksion armësh nga periudha midis vitit 1912 dhe Luftës së Dytë Botërore. Të ekspozuara janë edhe një kontingjent armësh të periudhës së Skënderbeut-„Avioni i bllokuar në Gjirokastër, vepër e Gazmend Freitag“ weiterlesen

Portrait of Gazmend Freitag

Piktori shqiptar nga Austria që izolimin e kaloi me sozinë e vet Vepra e re e piktorit shqiptar nga Linzi i Austrisë, Gazmend Freitag tregon “sozinë” e tij me të cilin ai i kaloi javët e karantinës. Që të dytë tani paraqiten para publikut me një ngjyrosje, të fortë dhe plot lëvizje. Dhe u përgjigjen katër pyetjeve që„Portrait of Gazmend Freitag“ weiterlesen

Piktori shqiptar nga Austria që izolimin e kaloi me sozinë e vet

Gazmend Freitag Self-Portrait, 2020 Vepra e re e piktorit shqiptar nga Linzi i Austrisë, Gazmend Freitag tregon “sozinë” e tij me të cilin ai i kaloi javët e karantinës. Që të dytë tani paraqiten para publikut me një ngjyrosje, të fortë dhe plot lëvizje. Dhe u përgjigjen katër pyetjeve që ua ka parashtruar shkrimtarja austriake, Monika Grill. Monika„Piktori shqiptar nga Austria që izolimin e kaloi me sozinë e vet“ weiterlesen

Portrait of Gazmend Freitag

Gazmend Freitag Self-Portrait, 2020 Gazmend Freitag më në fund portretizon vetveten Ka vizatuar e pikturuar emra e personalitete të ndryshme të botës shqiptare por edhe evropiane, sidomos nga areola austriake e gjermane. Para tij kanë qëndruar, për të pozuar femra të modës, të kulturës, të gazetarisë e të fushave të ndryshme, shkruan Botapress. Por në fund„Portrait of Gazmend Freitag“ weiterlesen

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#KUNST

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

meerschweinchenreport

Das Satireweblog zur (fast) gleichnamigen Radiosendung.