Preng Ndrec Molla – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag: Preng Ndrec Molla (1902-1947), 2020, pencil on paper

Preng Ndrec Molla
Gazmend Freitag: Preng Ndrec Molla, 2020, pencil on paper, 59,4 x 42 cm. Private Collection!

MEDIA INDEPENDENT

Sapo mora një postë dhe fillimisht kurë e shikova thashë me vete se më kanë dërguar ndonjë kallup dinamiti, lexova se nga kishte ardhur dhe tregonte që ishte postë nga Austria. E hapa dhe pa pritur shikoj portretin e gjyshit tim Preng Ndrec Molla pikturuar në Austri. Falenderoi përzemërsisht G. FREITAG për këtë dhuratë të shkëlqyer kushtuar gjyshit tim Adjutant i Mbretit Zog-I, pjesmarrës në luftën e Durrësit me 7 prill 1939 kundër forcave fashiste, pjesmarrës në luftën e Hanit të Hotit me 10 dhe 11 prill 1939 kundër serbo-malazezëve, antikomunist deri në ditën që sigurimi i shtetit e likuidoj me 15 maj 1947.

Leon Molla
Leon Molla me portretin e gjyshit të tij Preng Ndrec Molla. Lyon, 2020  © LEON MOLLA

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s