Avioni i bllokuar në Gjirokastër, vepër e Gazmend Freitag

Gazmend Freitag: Avioni në Gjirokastër, 2011, Tush në letër, 57 x 46 cm

Në kështjellën e Gjirokastrës, një qytet në jug të Shqipërisë, ndodhet Muzeu kombëtar i armëve, i cili ka një koleksion armësh nga periudha midis vitit 1912 dhe Luftës së Dytë Botërore. Të ekspozuara janë edhe një kontingjent armësh të periudhës së Skënderbeut- heroit tonë kombëtar. Jashtë zonës së muzeut mund të shihni një xhet avion amerikan, që u detyrua të aterronte në Shqipërinë qendrore në dhjetor të vitit 1957 dhe më pas u transferua në Gjirokastër. Avioni i trajnimit thuhet se ka pasur probleme teknike dhe se për shkak të pistës së dobët, gjatë aterrimit është dëmtuar edhe më tej. Pas disa javësh, piloti më vonë u la i lirë. Që nga viti 2005, Gjirokastra është qytet i trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Është një nga qytetet më të vjetër në vend dhe një qendër e rëndësishme kulturore në jug të Shqipërisë. (Shtegu.com) 

flugteug-auf-festung-albanien
Avioni amerikan në Gjirokastër, 1957

Veröffentlicht von gazmendfreitag

I’m a Kosovar artist living and making art in Linz, Austria. I was born in Pataqani i Poshtëm, Republic of Kosovo on 25 May 1968.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

%d Bloggern gefällt das: