FEMRA SHQIPTARE KURORË E BUKURISË NJERZORE

(E PARË NË SYTË E NJË PIKTORI KLASS)

RUDINA PAPAJANI

Historia e grave shqiptare  që bën epokë mbart vlera të pakundërshtueshme. Me veçantinë e tyre individuale ato arritën jo vetëm të ndryshojnë gjithçka në jetën e tyre  por të dhurrojnë art, mirësi, paqje, humanizëm duke mposhtur çdo barierë apo pengesa të pakalueshme.

Duke u ndalur te motivimi  dhe nxitja për të ecur përpara keto femra krijuan një simbiozë pozitive drejt të bukurës, fisnikërisë, tolerancës përballë vështirsive që jeta u ofroi. Ëndra e Nënë Terezës gruas me forcë të madhe që arriti  të jetë bota më e bukur shpirtërore femërore, humanizmi më solid që gëzoi dhe mbushi zemrat e një globi të tërë. Duke u ndalur më pas në këngëtaret që bën epokë me zërin, inteligjencën e tyre si e madhja Nexhmije Pagarusha, Dua Lipa, Rita Ora duke u ndalur në veçanti në humanizmin që i karakterizon këto femra vigane.

Kur flasim për drejtësi, barazi dhe liri të femrës shqiptare kuptojmë luftën e madhe qē bëjnë jo vetëm këto femra të këtyre lartësive por dhe hapat e vogla që bëjnë çdo ditë gratë dhe vajzat që nesër të ketë progresivitet në hapa gjigand drejt një lirie absolute, drejt njē gjenerizim total tē shoqërisë shqiptare duke sjell një përmbushje ku duhet të ecim në rrugën e ëndëruar. Pikërisht këtu e gjeti motivin piktori i njohur me famë evropjane Gazmend Freitag duke portretuar gra shqiptare që dhuruan dhe japin art, kulturë, humanizëm, paqje e mirësi. Me anë tē ngjyrave dhe telajos ai jep me vërtetsi detajet që bëjnë diferencën, brishtësinë femërore që është hyjnia më e bukur në limfën e një detaji të kurorëzuar duke na sjell një afeksion të bukurisë femërore ku kohët bëjnë histori dhe një penelatë ngjyrë ylberi në sytë e një artisti.

VIDEO

Veröffentlicht von gazmendfreitag

I’m a Kosovar artist living and making art in Linz, Austria. I was born in Pataqani i Poshtëm, Republic of Kosovo on 25 May 1968.

Ein Kommentar zu “FEMRA SHQIPTARE KURORË E BUKURISË NJERZORE

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

%d Bloggern gefällt das: