„Impresionet Shqiptare“ – Gazmend Freitag

THELLIMI I MARRËDHËNIEVE TË NGUSHTA MIDIS AUSTRIAKËVE DHE
SHQIPTARËVE HAP HORIZONTE TË REJA!

Ursula dhe Franz Pfeiffer nga Shoqata „kunst-projekte“ organizuan hapjen e ekspozitës të piktorit Gazmend Freitag me temën „Impresionet Shqiptare“ në ambientet e „Osteria Allora“ në Vjenë.

Piktori Gazmend Freitag, që jeton dhe vepron në Linz, është pa dyshim një nga artistët më aktivë shqiptarë, ekspozita e të cilit u hap këtë mbrëmje nga Ursula Pfeiffer në cilësinë e saj si kuratore.

Ajo foli për karrierën e piktorit, duke theksuar stilin e tij të veçantë dhe veprat e tij me motive nga atdheu i tij dhe ato nga moderniteti. Ajo gjithashtu prezantoi një përshkrim të shkurtër historik të kombit shqiptar që nga pavarësia e Shqipërisë. Në koherencë më këtë asaj edhe i kishte lindur ideja për titullin e ekspozitës “Impresionet Shqiptare”. Më pas ajo referoi disa citime nga shtypi dhe kritikat e shprehura lidhur me piktorin.

Në vazhdim edhe zonja Elisabeth Birngruber, piktore e pianiste, dikur bashkëstudente e Gazmendit në kursin universitar “vizatim akti” në Universitetin e Artit në Linz, i dha homazhe punës së kolegut të saj. Freitag vetë, shtoi: „Këtu janë të ekspozuara 14 vepra, piktura në vaj dhe grafika, kryesisht me motive shqiptare“.

Kunst-projekte
Vjenë, më 20.01.2014

Përkthyer nga gjermanishtja: Mag. Valbona Reinmüller

Veröffentlicht von gazmendfreitag

I’m a Kosovar artist living and making art in Linz, Austria. I was born in Pataqani i Poshtëm, Republic of Kosovo on 25 May 1968.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

%d Bloggern gefällt das: