Ekspozita „Linzi im“ – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag me Kryetarin e Bashkisë së Linz-it Klaus Luger © Wolfgang Kunasz-Herzig

Parathënie nga Klaus Luger, Kryetarit të Bashkisë së Linz-it me rastin e ekspozitës „Mein Linz“ të Gazmend Freitag në sallën e Shtëpisë së Bashkisë së Vjetër

Piktor nga pasioni

Si një kozmopolit e vlerëson piktori me origjinë shqiptare Gazmend Freitag qytetin e tij „të birësuar“ Linz-in, ku ai jeton dhe punon për dhjetë vjet tani. Frymëzuar nga arkitektuara interesante, mirëdashja e njerëzve, lagja e tij e banimit “Alturfahr” dhe peizazhi i bukur përgjatë Danubit janë krijuar tani më 20 vepra, të cilat do të prezantohen në një ekspozitë në Shtëpinë e Vjetër të Bashkisë. Nisur nga ura e vjetër hekuridhore e gjer tek Qendra e Seniorëve “Franz Hillinger”, ku edhe është mbajtur ekspozita e tij e fundit, gjithçka mund të shihet.

Përshtypjet e qytetit tonë jetues nuk mund të kapeshin më mirë. Për aq më tepër më gëzon, që artisti tanimë, me projektin e tij më të ri i ka shpallur qytetit dashurinë e tij artistike. Me rastin e pjesëmarrjes së tij në 1st Biennale of Creativity në Veronë në vitin 2014 ky piktor i portreteve, peisazheve dhe akteve ka arritur famë ndërkombëtare. Në këtë kuptim unë i uroj shumë sukses në veprimtarinë e tij të ardhme.

Klaus Luger

Kryetar i Bashkisë Linz, Kryeqytetit të Landit

Vernisazhi në Altes Rathaus Linz

12. Korrik 2021  ora 19.00
Hapja: Kryetar i Bashkisë Linz Klaus Luger
Kurator: Konsulent Adolf Öhler

Hauptplatz 1 | 4020 Linz, AUSTRI

ÜBERSETZT VON: VALBONA REINMÜLLER

www.gazmendfreitag.com

Veröffentlicht von gazmendfreitag

I’m a Kosovar artist living and making art in Linz, Austria. I was born in Pataqani i Poshtëm, Republic of Kosovo on 25 May 1968.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#KUNST

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

meerschweinchenreport

Das Satireweblog zur (fast) gleichnamigen Radiosendung.

%d Bloggern gefällt das: