Vajza shqiptare në sytë e artistit të madh

Gazmend Freitag, artist shqiptar i vlerësuar dhe i pranuar nga akademia e arteve në rrafshin ndërkombëtar, pos që na sjellë prodhime të këndshme, provokative, qortuese e shumëdimenzionale artisitike, ai në publik sjellë edhe prodhime me motive historike, kulturore e sociale të karakterit kombëtar shqiptar.

Këto prodhime me vlera të larta artisike kanë një “gjuhë” të kuptueshme dhe komunikojnë lehtësisht me publikun kombëtar dhe atë ndërkombëtar, shkruan MekuliPress.com.

Portreti i shqiptares e re nga Kosova, apo siq e quan artisti i madh “Kosovarja e re”, është portretizuar me laps. Kjo vajzë e re shikon diku larg në distancë, metaforikisht: ajo shikon drejt të ardhmës. Në fytyrën e saj shprehen pyetjet: Si do të duket e ardhmja për mua, për familjen time, për miqët e mi? Çfarë do i sjellë ajo mëmëdheut tim?/MekuliPress/

Gazmend Freitag: Xhezide Selimi, 2021, laps në letër, 59,4 x 42 cm © Koleksion Privat!

 © MekuliPress

Veröffentlicht von gazmendfreitag

I’m a Kosovar artist living and making art in Linz, Austria. I was born in Pataqani i Poshtëm, Republic of Kosovo on 25 May 1968.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#KUNST

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

meerschweinchenreport

Das Satireweblog zur (fast) gleichnamigen Radiosendung.

%d Bloggern gefällt das: