Gazmend Freitag: Nude painting

Gazmend Freitag in the front of his painting, 2021. © Johann Traunwieser

Piktura erotike e Gazmend Freitag plot harmoni e respekt

Piktori i njohur shqiptar Gazmend Freitag na sjellë pikturën erotike. Lakuriqësia hyri në botën e artit që në shekuli i XV-të, por është artisti Gazmend Freitag, i cili me përkushtimin artistik, në shekullin e XXI na i kujton veprat madhore të artit botëror, e gjithsesi edhe gjeniun Michelangelo, shkruan MekuliPress.com

Piktura erotike e z. Freitag është sikurse ajo poezia e këndshme që të bënë të merr me vete në botën e saj. Pikturat e tij janë në stilin modern dhe karakterizohen nga një akademikizëm cilësorë dhe një butësi fragjile. Ngjyrat janë plot përshkrim dhe flasin shumë për gëzimin, lumturinë, kënaqësinë, harmoninë dhe për ndjenjat e njeriut në përgjithësi, vlerëson MekuliPress.

Prodhimet artistike të artistit shqiptar nga Kosova, që jeton dhe vepron në Austri, janë të pranueshme jo vetëm për artëdashësit e për publikun austriak, gjerman, francezë, norvegjez por edhe për atë shqiptar. Piktori me famë ndërkombëtare, nderon hapsirën tonë publike me pikturat erotike, sepse artisti vlerëson se erotika, si natyrorja e njeriut, mirëkuptohet, pranohet dhe është vlerë kulturore edhe për botën shqiptare, dhe se bota shqiptare di të konsumoj, dhe ka aftësi të kuptoj se erotika mund, dhe duhet, të ndahet nga pornografia.

Piktura erotike e artistit shqiptar fsheh mjeshtërisht, dhe me plot respekt, aktin seksual përmes artit. Në të gjitha pikturat trupi i zhveshur shpërfaqet si një objekt estetik i humanes. Piktura erotike e tij ka harmoni, drejtëpeshim, ku lakuriqësinë e trajton me respekt dhe si dicka të shnejtë për individin.

Gazmend Freitag: The red bed, 2014, oil on canvas, 100 x 120 cm
Gazmend Freitag: The red bed, 2014, oil on canvas, 100 x 120 cm
Gazmend Freitag: “Expectation”, 2013, oil on canvas, 100 x 80 cm
Gazmend Freitag: Nu, 2011, oil on canvas, 100 x 100 cm
Gazmend Freitag: Die Grünen Strümpfe, 2012, oil on canvas, 100 x 100 cm
Gazmend Freitag: Nude standing, 2012, oil on canvas, 100 x 80 cm
Gazmend Freitag: Sonjuschka, 2020, oil on canvas, 100 x 100 cm
Gazmend Freitag: Margarethe, 2012, oil on canvas, 140 x 120 cm. Private Collection!
Gazmend Freitag: Nu avec livre , 2012, oil on canvas, 80 x 80 cm
Gazmend Freitag: Katie, 2007, oil on canvas, 90 x 70 cm

Veröffentlicht von gazmendfreitag

I’m a Kosovar artist living and making art in Linz, Austria. I was born in Pataqani i Poshtëm, Republic of Kosovo on 25 May 1968.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

%d Bloggern gefällt das: