Autor: gazmendfreitag

Gazmend Freitag – retrospektivë e vogël në Vjenë!

Gazmend Freitag para pikturës së tij „Der Schwarze Hut“ në galerinë „Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien“ në Vjenë. Photo: Keti Berisha   Koleksionistë të artit vini re! Që nga 2. Nëntori 2017, artisti Gazmend Freitag nga qyteti Linz i Austrisë, me origjinë nga Kosova, është përsëri i përfaqësuar me tri vepra të tij të formatit të madh në galerinë ekskluzive në qendër të qytetit të Vjenës „Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien“  të Hubert Thurnhofer-it. Bëhet fjalë me këtë rast për dy piktura me vaj të cilat datojnë nga viti 2012 „Akt stehend“ dhe „Der Schwarze Hut“ si dhe „Adler“ krijuar në vitin 2015. Këto piktura përfaqësojnë si komponentën e ndjeshme erotike në punën e piktorit të gjithanshëm, ashtu edhe predikimin e tij për mitologjinë dhe simbolizmin, e veçanerisht kur dihet që shqiponja ka një kuptim të veçantë si një kafshë heraldike për shqiptarët.

Gazmend Freitag – a small exhibit in Vienna

Gazmend Freitag: Presentation of his work in „Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien 1010 Vienna. Hier in the front oh his painting „The Black Hat“, 2012, oil on canvas, 100 x 50 cm. Photo: © Keti Berisha A chance for art collectors! With November 2nd 2017 the work of the Albanian born painter Gazmend Freitag is on view in the exclusive Viennese gallery “ Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien” owned and run by Hubert Thurnhofer. Three of his larger sized oil paintings are available:  “Nude standing ” and “The Black Hat” which date from 2012, and “The Eagle” painted in 2015. They represent on the one hand the sensual and erotic elements which play an important role in the oeuvre of this versatile artist. On the other hand they show his love for mythology and symbolism, since the eagle as a heraldic animal plays an important role in the history of  the Albanian people. The Eagle In mythology, the eagle is linked with the sun. Its power, strength and radiance moreover make it the world’s most …

Gazmend Freitag – kleine Werkschau in Wien!

Gazmend Freitag vor dem Werk Der Schwarze Hut, Galerie „Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien“ Wien, 2017. Photo: © Keti Berish   Kunstsammler aufgepasst! Seit 2. November 2017 ist der aus dem albanischen Kosovo stammende Linzer Künstler Gazmend Freitag erneut mit drei seiner großformatigen Werke in der exklusiven Wiener Innenstadt-Galerie „Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien“ von Hubert Thurnhofer vertreten. Dabei handelt es sich um die beiden 2012 entstandenen Ölgemälde „Akt stehend“, „Der Schwarze Hut“ sowie „Adler“ aus dem Jahr 2015. Sie repräsentieren sowohl die erotisch-sinnliche Komponente im Schaffen des vielseitigen Künstlers als auch seine Vorliebe für Mythologie und Symbolik, hat doch der Adler als Wappentier für die Albaner eine besondere Bedeutung. KONTAKT: der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien 1010 Wien, Kärntnerring 9-13 / 144 (Obergeschoß) Leitung: Mag. Hubert Thurnhofer Tel: +43 (0)699 1266 0929 mail@thurnhofer.cc http://www.thurnhofer.cc ÖFFNUNGSZEITEN: Montag bis Freitag: 10:00 – 19:00 Uhr Samstag: 10:00 – 18:00 Uhr  

Ibrahim Kodra nga Gazmend Freitag

Gazmend Freitag Ibrahim Kodra, laps në letër, 59,4 x 42 cm   Asie Duka Bota është një mrekulli e përzier me tmerr, shpreh në veprën e tij ”Ibrahim Kodra “. Në pikturën e tij ai ka përfshirë botën mbarë, sepse u flet njerëzve për realitetin e tyre në secilin vënd, në mënyra të ndryshme. Ai dha një kontribut të pakrahasueshëm për Shqipërinë, për ato që e kuptojnë domethënien e veprës së tij. Çdo pikturë e tij është e shoqëruar me një lumë fjalësh. Për Kodrën mbyllja në vetvete është humbje e personalitetit, sepse njerëzit kërkonjnë siguri në një shoqëri uniforme, ai ishte kundër totalitarizmit, por edhe kundër demokracisë, nga mënyra se si praktikohet, sepse ajo detyrimisht përfshihet në totalitarizëm, ai ishte për aristokracinë ose për ata që e meritojnë, pra ai ishte për seleksionimin, pra të vlerësohet artisti që e meriton, zgjedhja të realizohet sipas aftësisë dhe meritës. Kodra  ç’mitizoi duke çuar drejt kritikës çdo ideologji, përfaqësuesi më dinjitoz, duke na befasuar dhe mrekulluar me pikturën e tij. Ju zoti Gazmend Freitag, zgjodhët figurën me …

Der Adler von Gazmend Freitag

Gazmend Freitag mit Luisa (9 Monate jung, Tochter von Keti Berisha) in Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien Wien! © Keti Berisha   Der Adler wird mythologisch mit der Sonne in Verbindung gebracht. Dank seiner Kraft, Stärke und Ausstrahlung ist er außerdem das zweitwichtigste Wappentier der Welt, gleich nach dem Löwen. Erhaben, stolz und mächtig zieht er seine Kreise am Himmel: Der Adler ist nicht nur der König der Lüfte – sondern auch ein ganz besonderes Krafttier. Diese Symbolik kommt auch im Werk von Gazmend Freitag zum Ausdruck.  

Der Schwarze Hut

Gazmend Freitag: Der Schwarze Hut, Öl auf Leinwand, 50 x 100 cm. Foto in der Kunstraum in der Ringstrassen Galerien, Wien. © Keti Berisha   Diese Darstellung von lasziver Verspieltheit entzündet die Fantasie mit üppigen Farben und Texturen. Auch wenn der schwarze Hut das Gesicht der Frau verbirgt, scheint sie keine Fremde zu sein, sondern viel mehr jemand, den man kennt und mag. Der mit Gold gesättigte  Hintergrund lässt ihre Haut von innen heraus erstrahlen. Die Schwärze des Hutes und das samtige Rot des Tuches, das sie um ihre Hüfte geschlungen hat, deuten etwas Mysteriöses und Vielversprechendes an, das sie bewusst zurückhält. Ein erotisches Versteckspiel, gemalt in einem Stil, der an den Spät-Impressionismus erinnert. (Text: Monika Grill)  

Austriakja Elisabeth Supersperger pozon krejt “cullak” përballë piktorit Gazmend Freitag

Elisabeth Supersperger në atelenë e piktorit Gazmend Freitag, Linz, 2017. © Gazmend Freitag   Në atelenë e piktorit të njohur shqiptar që jeton e vepron në Austri, Gazmend Freitag, janë me dhjetëra e qindra piktura të emrave të njohur të shou bizzit, të fotomodeleve e të VIP-eve të ndryshme që kanë pozuar para syrit dhe lapsit të këtij artisti me famë evropiane. Por këto artiste të skenës, të teatrit, të muzikës e të botës së modës nuk kanë pozuar vetëm njëherë. Austriakja Elisabeth Supersperger për herë të dytë këto ditë ka shprehur dëshirën e saj që të pozojë krejt “cullak” para piktorit Gazmend Freitag. Për më shumë shih pikturat dhe fotografitë e artistit Gazmend Freitag për austriaken Elisabeth Supersperger, shkruan Botapress.