Gazmend Freitag: Arti Shqiptar

Arti Shqiptar është i madh ndërsa unë jam një piktor i vogël, por që mundohem me punën time ta përcjelli imazhin pozitiv të pikturës së bukur shqiptare. Një vend të posaçëm në artin tim, zënë portretet e personalitetëve të njohura nga arti dhe letërsia Shqiptare, të cilët kanë qenë edhe inspirim e udhërrëfyes per formimin„Gazmend Freitag: Arti Shqiptar“ weiterlesen

Konsulli i Kosovës në Austri, Kosumi priti në një takim artistin Freitag

«Arti është një gënjeshtër që na ndihmon të kuptojmë të vërtetën, Sepse Arti pastron nga shpirti pluhurin e jetës së përditshme» PABLO PICASSO Vjenë, më 13. Janar 2022 Konsulli i Republikës së Kosovës në Austri, Isa Kosumi priti sot në Shërbimin konsullor të Ambasadës së Kosovës në Vjenë, artistin e madh shqiptar Gazmend Freitag shoqëruar nga Joe Leitner, Editor udhëheqës, redaktor„Konsulli i Kosovës në Austri, Kosumi priti në një takim artistin Freitag“ weiterlesen

Gazmend Freitag: Portreti i kosovares së re

Kosovarja e re shikon larg në distancë, metaforikisht: ajo shikon drejt të ardhmës. Në fytyrën e saj paraqiten pyetjet: Si do të duket e ardhmja për mua, për familjen time, për miqët e mi? Çfarë do i sjellë ajo mëmëdheut tim? VIDEO

Asie Duka: Gazmend Freitag

Asie Duka, Gazmend Freitag, Durrës, Shqipëri, 2022 ASIE DUKA Portretet e njerëzve të famshëm Qëllimi i këtij „djaloshi“, i të gjithë aktivitetit të tij, tek e mira morale, joshet nga pikëpamja e vet e brendshme, ky është qëllimi përfundimtar i gjithë njerezimit. Interesi i tij për pikturën, për të bukurën është shenjë e karakterit të„Asie Duka: Gazmend Freitag“ weiterlesen

Portreti i Presidentes Vjosa Osmani – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag në atelien e tij në Linz, Austri Gazmend Freitag: Jam shumë i lumtur që Kosova ka një grua për Presidente! Me Zonjën Vjosa Osmani e shoh një shansë për të ngritur rolin e gruas në shoqërinë shqiptare. Unë besoj shumë se barazia gjinore e ndihmon shumë shtetin në çdo aspekt dhe besoj se„Portreti i Presidentes Vjosa Osmani – Gazmend Freitag“ weiterlesen

Gazmend Freitag – Linzi im!

Portali austriak ”Linztermine”, i ka kushtuar një shkrim piktorit të mirënjohur shqiptar Gazmend Freitag dhe ekspozitës së tij të ardhshme. Më datë 1 mars 2021, artisti do të vijë me 20 kompozime të reja nga qyteti ku ai jeton. “Një person i shoqërueshëm dhe kozmopolit, piktori shqiptar Gazmend Freitag vlerëson vendlindjen e tij të adoptuar,„Gazmend Freitag – Linzi im!“ weiterlesen

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#KUNST

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

meerschweinchenreport

Das Satireweblog zur (fast) gleichnamigen Radiosendung.