Gazmend Freitag – Photo

Gazmend Freitag © Elfriede Österle Qysh si fëmijë Gazmend Freitag dallohej me prirjen e tij për vizatim. Ai si nxënës krahas vizatimit i përkushtohej edhe letërsisë. Vizatimet e tij që në shkollën fillore zbukuronin muret shkollore edhe pse ato në atë kohë nuk zgjuan ndonjë vëmendje të veçantë. Per fat të keq këto vizatime, te„Gazmend Freitag – Photo“ weiterlesen

Autoportreti im i ri – Gazmend Freitag

Gatmend Freitag: Autoportret, 2020 Distanca shoqërore, mirë dhe në rregull, por unë nuk mund të distancohem aq nga vetvetja, në mënyrë që së paku mos të „infektohem“ nga vet kreativiteti im. 👨🏼‍🎨 Video Facebook

Veprimtaria e Gazmend Freitag

Gazmend Freitag   © Johann Traunwieser Edona Halili Arti është veprimtari krijuese artistike, e shpikur nga njeriu, për dallim nga veprat e natyrës, që pasqyron ambientin që na rrethon nëpërmjet riprodhimit të realitetit. Bota e artit është një univers i vërtetë, që ka një histori të gjatë, që nga kohët e lashta e deri në ditët„Veprimtaria e Gazmend Freitag“ weiterlesen

At the Danube

Gazmend Freitag „At the Danube!“, 2018, oil on canvas, 120 x 100 cm Recently Gazmend Freitag is out and about in his adopted city of Linz to capture scenes of daily life. Here he shares his portrait of a young woman who enjoys a green reading oasis near the Danube river. Text: Monika Grill  

Gazmend Freitag – Artisti i Muajit në Galerinë Artinnovation në Innsbruck

Në panairin e artit, i cili para pak kohe u mbajt në ART Salzburg Contemporary, publikut ndërkombëtar i është prezantuar edhe vepra „Kur e pashë për herë të parë“ e piktorit shqiptar Gazmend Freitag, i cili jeton në Linz të Austrisë. Piktura e tij, vaj në pëlhurë, përqoi efektin pozitiv emocional edhe deri tek vështruesit,„Gazmend Freitag – Artisti i Muajit në Galerinë Artinnovation në Innsbruck“ weiterlesen

Gazmend Freitag – Erotizmi

Gazmend Freitag, Strandgut Linz, 2018.  Erotika nuk varet vetëm nga morali seksual i individit, por edhe nga koha dhe kultura e mjedisit ku ai jeton. HONORÉ DE BALZAC  Figura njerëzore, sidomos portetizmi i gruas është tematika me cilën Gazmendi merret vazhdimisht në artin e tij. Ai me sensualitet dhe pasion krijon portetet dhe aktet e„Gazmend Freitag – Erotizmi“ weiterlesen

GRAPHS BY AUSTRIA-BASED KOSOVO ARTIST GAZMEND FREITAG

By Tirana Times July 29, 2016 12:10 Austria-based Kosovo painter Gazmend Freitag has created some new graphs with Albanian motifs, featuring among others Albania’s 15th century national hero Skanderbeg, 17th century writer Pjeter Bogdani and the early 20th century Albanian independence. Ursula Pfeiffer, his Austrian curator, described the graphs as “created with a narrative character„GRAPHS BY AUSTRIA-BASED KOSOVO ARTIST GAZMEND FREITAG“ weiterlesen

EFFETTO ARTE – Gazmend Freitag

EFFETTO ARTE, Kunstzeitschrift in Italien, Ausgabe März/Aprill 2014 Caterina Randazzo Kunstkritikerin und Kunsthistorikerin Italiano Gazmend Freitag è un artista che conosce bene i segreti delle figurazione e li utilizza per produrre opere di ottima fattura. Sulla tela, in particolare con i ritratti, riesce a convogliare le emozioni tratte dall’osservazione di ciò che lo circonda, aprendo„EFFETTO ARTE – Gazmend Freitag“ weiterlesen

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?