Gazmend Freitag përfaqësues dinjitoz i pikturës shqiptare në Austri

Gazmend Freitag, 2022. © Andreas Brugger ASIE DUKA E drejta e parë në botë është e drejta e ”unit”. Detyra e parë e njeriut është detyra ndaj vetes. Urdhëresa e parë e ligjit të tij moral është që ai të mos vërë qëllimin e tij të parin në shumësinë e qëllimeve. Detyrimi i tij moral„Gazmend Freitag përfaqësues dinjitoz i pikturës shqiptare në Austri“ weiterlesen

Asie Duka: Gazmend Freitag

Asie Duka, Gazmend Freitag, Durrës, Shqipëri, 2022 ASIE DUKA Portretet e njerëzve të famshëm Qëllimi i këtij „djaloshi“, i të gjithë aktivitetit të tij, tek e mira morale, joshet nga pikëpamja e vet e brendshme, ky është qëllimi përfundimtar i gjithë njerezimit. Interesi i tij për pikturën, për të bukurën është shenjë e karakterit të„Asie Duka: Gazmend Freitag“ weiterlesen

Gazmend Freitag: Havzi Nela

Me madhështinë e shpirtit dhe të penelit tuaj ju keni pikturuar një njeri si: Havzi Nela, i cili mbart mbi vete, jetën dhe fatin e mijëra jetëve ASIE DUKA I nderuar Zoti Freitag, i nderuar artist, më lejoni të shpreh mendimin tim, për pikturën tuaj në përgjithësi dhe veçanërisht për pikturën e fundit që ju„Gazmend Freitag: Havzi Nela“ weiterlesen

Piktura më e bukur dhe më e thellë e Gazmend Freitag

ASIE DUKA Piktura është poezi, është muzikë, është epokë, është ekzistencë njerëzore, është natyrë. Piktura më e bukur dhe më e thellë; Gazmend Freitag, lindi nga një dashuri e zjarrtë për të dashuruar me zjarr, e cila rrjedh nga përkushtimi e pasioni, për të cilin edhe sakrificat më të mëdha janë kënaqësi të ëmbla. Kjo„Piktura më e bukur dhe më e thellë e Gazmend Freitag“ weiterlesen

Një letër për piktorin shqiptar Gazmend Freitag

ASIE DUKA GRATE QE FRYMEZOJNE KRYEVEPRAT BOTERORE A janë gratë udheheqese dhe frymezuese te dashurise dhe artit! I nderuar artist! Dashuria dhe pasioni juaj për artin ndjek rrjedhen e gjithë historisë njerëzore përgjatë shekujve, të cilat e kanë shoqëruar njeriun si forcat më elitare të realitetit krijues të shpirtit njerëzor. Të transformimit të ndjenjave, për ti„Një letër për piktorin shqiptar Gazmend Freitag“ weiterlesen

Gazeta Nacional – Gazmend Freitag

GAZETA NACIONAL: Piktura më e bukur dhe më e thellë e Gazmend Freitag – Asie Duka Shkruan: Asie DUKA Piktura është poezi, është muzikë, është epokë, është ekzistencë njerëzore, është natyrë. Piktura më e bukur dhe më e thellë; Gazmend Freitag, lindi nga një dashuri e zjarrtë për të dashuruar me zjarr, e cila rrjedh nga„Gazeta Nacional – Gazmend Freitag“ weiterlesen

Gazmend Freitag porträtiert Ibrahim Kodra

Gazmend Freitag Ibrahim Kodra, laps në letër, 59,4 x 42 cm Asje Duka Bota është një mrekulli e përzier me tmerr, shpreh në veprën e tij ”Ibrahim Kodra “. Në pikturën e tij ai ka përfshirë botën mbarë, sepse u flet njerëzve për realitetin e tyre në secilin vënd, në mënyra të ndryshme. Ai dha„Gazmend Freitag porträtiert Ibrahim Kodra“ weiterlesen

Portretet e njerëzve të famshëm nga Gazmend Freitag

Gazmend Freitag, Linz, 2016. Photo: Elfriede Österle.  ASIE DUKA Qëllimi i këtij „djaloshi“, i të gjithë aktivitetit të tij, tek e mira morale, joshet nga pikëpamja e vet e brendshme, ky është qëllimi përfundimtar i gjithë njerezimit. Interesi i tij për pikturën, për të bukurën është shenjë e karakterit të mire moral, këtij pohimi mund„Portretet e njerëzve të famshëm nga Gazmend Freitag“ weiterlesen

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?