„Impresionet Shqiptare“ – Gazmend Freitag

THELLIMI I MARRËDHËNIEVE TË NGUSHTA MIDIS AUSTRIAKËVE DHESHQIPTARËVE HAP HORIZONTE TË REJA! Ursula dhe Franz Pfeiffer nga Shoqata „kunst-projekte“ organizuan hapjen e ekspozitës të piktorit Gazmend Freitag me temën „Impresionet Shqiptare“ në ambientet e „Osteria Allora“ në Vjenë. Piktori Gazmend Freitag, që jeton dhe vepron në Linz, është pa dyshim një nga artistët më aktivë„„Impresionet Shqiptare“ – Gazmend Freitag“ weiterlesen

Skënderbeu në Krujë

Gazmend Freitag: Skënderbeu në Krujë Në kët grafikë paraqes heroin kombëtar të shqiptarëve, një histori e hershme e shqiptarëve nën drejtimin e Gjergj Kastriotit Skënderbeun, i cili frenoi për 25 vjet agresivitetin e Perandorisë Osmane drejt Evropës në kufijtë e trojeve shqiptare.

Ibrahim Kodra nga Gazmend Freitag

Gazmend FreitagIbrahim Kodra, laps në letër, 59,4 x 42 cm Asje Duka Bota është një mrekulli e përzier me tmerr, shpreh në veprën e tij ”Ibrahim Kodra “. Në pikturën e tij ai ka përfshirë botën mbarë, sepse u flet njerëzve për realitetin e tyre në secilin vënd, në mënyra të ndryshme. Ai dha një„Ibrahim Kodra nga Gazmend Freitag“ weiterlesen

Gazmend Freitag

Gazmend Freitag, 2019. © Johann Traunwieser Piktori shqiptar me famë ndërkombëtare, Gazmend Freitag, i cili jeton e vepron në Austri, ka lindur në Republikën e Kosovës më 1968-ën, pas fillimit të studimeve në Fakultetin e Drejtësisë në Prishtine, shkaku i sistemit diskrimininues e keqtrajtrajtues të shtetit të Serbisë në Kosovë, si shumë bashkatdhetarë e intelektualë„Gazmend Freitag“ weiterlesen

Anita Likmeta – Portrait

Gazmend Freitag: Anita Likmeta – Portrait © Anita Likmeta ANITA LIKMETA Gazmend Freitag është një artist shumë i talentuar shqiptar kosovar, piktor dhe njeri me ndjeshmëri të madhe. Falënderoj Gazmendin për portretin e bukur që më dha. Gazmend Freitag è un artista albanese kosovaro di grande talento, un pittore e un uomo di grande sensibilità.„Anita Likmeta – Portrait“ weiterlesen

Portrait of Gazmend Freitag

Gazmend Freitag with self portrait 2020. © Johann Traunwieser The new work of Albanian Artist Gazmend Freitag shows his „doppelgänger“, the entity with whom he spent the weeks of quarantine in his studio in Linz in Upper Austria.  Colorful, strong  and ready for action they present themselves now to the public. And answer four questions put„Portrait of Gazmend Freitag“ weiterlesen

Avioni i bllokuar në Gjirokastër, vepër e Gazmend Freitag

Gazmend Freitag: Avioni në Gjirokastër, 2011, Tush në letër, 57 x 46 cm Në kështjellën e Gjirokastrës, një qytet në jug të Shqipërisë, ndodhet Muzeu kombëtar i armëve, i cili ka një koleksion armësh nga periudha midis vitit 1912 dhe Luftës së Dytë Botërore. Të ekspozuara janë edhe një kontingjent armësh të periudhës së Skënderbeut-„Avioni i bllokuar në Gjirokastër, vepër e Gazmend Freitag“ weiterlesen

Picasso and Bikini-Clad Woman on the Beach and Nadége in the Cafe by Gazmend Freitag

  Picasso and Bikini-Clad Woman on the Beach Nadége in the Cafe

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?