Alle unter Kosova verschlagworteten Beiträge

Kulla in Prizren – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag: Kulla in Prizren, 2013, Öl auf Leinwand, 100 x 80 cm Prizren, nach dem Regen kommt die Sonne. Dieses Bild zeigt die traditionelle Architektur von Prizren. Im Hintergrund sieht man aber ein neues Gebäude, die rasante Entwicklung der Stadt wird dargestellt. Das Paar, Hand in Hand, befindet sich noch zwischen diese zwei Welten, bewegt sich aber eindeutig Richtung Moderne.

Gazmend Freitag – Erotizmi

Gazmend Freitag, Strandgut Linz, 2018. Photo: Gazmend Freitag Erotika nuk varet vetëm nga morali seksual i individit, por edhe nga koha dhe kultura e mjedisit ku ai jeton. HONORÉ DE BALZAC  Figura njerëzore, sidomos portetizmi i gruas është tematika me cilën Gazmendi merret vazhdimisht në artin e tij. Ai me sensualitet dhe pasion krijon portetet dhe aktet e bukura të femrave të cilat ai i njeh personalisht, me të cilat ka miqësi ose ato vetë janë artiste. Prandaj  pikturimi i aktit të gruas paraqet një prioritet të lartë në krijimtarinë e piktorit Gazmend Freitag. Ai iu është përkushtuar aq shumë asaj sa që madje ka ndjekur edhe një kurs përkatës në Universitetin për Art dhe Dizajn në Linz të Austrisë, me qëllim që të fitojë bazat thelbësore dhe me shumë finesë për këtë. Nga kjo rezultojnë jo vetëm studimet e shumta me laps, por edhe piktura vaji të formatit të madh të cilat stilistikisht janë të vendosura midis impresionizmit modern dhe ekspresionizmit.  URSULA PFEIFFER Erotizmi GAZMEND FREITAG Vernisazh, 17.05.2018, 20.00 Ekspozitë deri më 12.7.2018 KULTURVEREIN …

Ausstellung: Eroticism – Gazmend Freitag

Eroticism Erotik hängt nicht nur von der sexuellen Moral des Einzelnen ab, sondern auch von der Kultur und der Zeit, in der er lebt. HONORÉ DE BALZAC Die menschliche Figur, vor allem die Darstellungen von Frauen ist die Thematik, mit der sich Gazmend Freitag in seiner Kunst ständig beschäftigt. Portraits und Aktzeichnungen von Frauen, die er persönlich kennt, mit denen er befreundet ist oder die selbst Künstlerinnen sind, fertigt er mit Sinnlichkeit und Leidenschaft an. Somit hat die Akt-Malerei einen großen Stellenwert in Freitags künstlerischem Schaffen. Er hat sich ihr so sehr verschrieben, dass er  sogar einen diesbezüglichen Lehrgang an der Kunstuniversität Linz besucht hat, um sich wesentliche Grundlagen dafür anzueignen. Das Ergebnis sind nicht nur zahlreiche Studien mit Bleistift, sondern auch großformatige Ölgemälde, die stilistisch zwischen modernem Impressionismus und Expressionismus angesiedelt sind. URSULA PFEIFFER STRANDGUT – Verein für bildende Kunst, Kleinkunst und Literatur Ottensheimer Strasse 25 | 4040 Linz VERNISSAGE: 17.05.2018, 20.00 Uhr Ausstellung bis 12.07.2018. KULTURVEREIN STRANDGUT W e r k e:  

Top 10 Most Popular Paintings of Gazmend Freitag

Gazmend Freitag was born on the 25th of May in Pataqani i Poshtem in the Albanian part of Kosovo. He is a well known contemporary painter. Since 2004 he lives in Linz, Austria. 2013 and 2014 he attended the live nude drawing class with Annelies Oberdanner at the University of Arts, Linz. His work is full of life and uses strong brushwork and vibrant colors to put the focus on people and scenery. 01 — Baresha Oil portrait of an Albanian Baresha who is not as traditional as it seems.Colorful portrait of an Albanian shepherdess. She looks more like an Albanian princess than a shepherdess. I want to show that the most important thing in life is not what kind of work you do, but how happy it makes you. This picture has been selected for the 1st Biennale of Creativity in Verona in February 2014. 02 — The young Nadege What happens when an artist meets his muse? He becomes inspired and obsessed with by her presence and can’t stop painting day and night. The results are historical interpretations (“Baresha”) and a …

KUR NGJYRAT MARRIN JETË… NË TË PAKONCEPTUESHMEN „KARAKTER SHPIRTI“

RUDINA MËRKURI DUKE SHKRUAJTUR PËR PIKTORIN E TALENTUAR GAZMEND FREITAG Kur flasim për një pikturë duhet të nënkuptojmë gjithë atë shpirt, atë sy estetik që depërton në magjinë apo trokitjen e një vrapimi ku deti, fluturimi, apo portreti i një njeriu merr ngjyrë vizional. Gjenomi i një pikture ravizohet si pikë referimi dhe në shpirtin e një piktori të talentuar siç është Gazmend Freitag. Çdo pikturë e tij sjell një evolim, një njohje të vetvetes ku duhet ndalur, në çfarë prizmi apo karakteri të një portreti duhen sintetizuar shungëllimat e përmasave të ngjyrave që nesër ato të lulëzojnë si skalitje të një shije të hollë. Veprat e tij kalojnë nga një metamorfozë të një kulture të hershme qoftë kjo dhe fetare deri në identitetin dhe nxjerrjen në pah të një tentativë për psikologji të portretit. Të bie në sy ngulmimi dhe mbivendosja e ngjyrave përkundrejt njëra – tjetres duke krijuar një vallzim me elemente ndiesore. Ajo çka të tërheq në pikturat e Gazmendit është stili i veçantë, i rafinuar që ruan koherencën me një penelatë …