Gazeta Nacional – Gazmend Freitag

GAZETA NACIONAL: Piktura më e bukur dhe më e thellë e Gazmend Freitag – Asie Duka Shkruan: Asie DUKA Piktura është poezi, është muzikë, është epokë, është ekzistencë njerëzore, është natyrë. Piktura më e bukur dhe më e thellë; Gazmend Freitag, lindi nga një dashuri e zjarrtë për të dashuruar me zjarr, e cila rrjedh nga„Gazeta Nacional – Gazmend Freitag“ weiterlesen

LOVE & DREAMS – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag im Jahr 2019. vor seiner Gemälde „An der Donau“. Photo: Johann Traunwieser  Ekspozitë 1. shkurt 2019, në orën 19.00 Ekspozita e Gazmend Freitag, me titullin „LOVE & DREAMS“ në galerinë ARTINNOVATION, Amraser Strasse 56, 6020 Innsbruck. Ekspozita „LOVE & DREAMS“ prezanton vepra të frymëzuara nga personat, emocionet dhe momentet e të përditshmës.

Kur e pashë për herë të parë! – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag, Linz, 2018. Foto: Johann Traunwieser Takimi i parë, shikimi i parë… kush nuk e ka përjetuar këtë moment, në të cilin gjithçka duket e mundur dhe bota është e mrekullueshme? Në pikturën e tij, vaj në pëlhurë/kanavacë artisti GazmendFreitag kap magjinë dhe shpresën e një takimi të tillë. E gjelbëra dhe e kuqja shëndritese„Kur e pashë për herë të parë! – Gazmend Freitag“ weiterlesen

Gazmend Freitag – Erotizmi

Gazmend Freitag, Strandgut Linz, 2018.  Erotika nuk varet vetëm nga morali seksual i individit, por edhe nga koha dhe kultura e mjedisit ku ai jeton. HONORÉ DE BALZAC  Figura njerëzore, sidomos portetizmi i gruas është tematika me cilën Gazmendi merret vazhdimisht në artin e tij. Ai me sensualitet dhe pasion krijon portetet dhe aktet e„Gazmend Freitag – Erotizmi“ weiterlesen

Gazmend Freitag – Pressefotos

Gazmend Freitag, 2016. Photo: Elfriede Österle  

Erotizmi – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag, Erotizmi   Erotika nuk varet vetëm nga morali seksual i individit, por edhe nga koha dhe kultura e mjedisit ku ai jeton. HONORÉ DE BALZAC Figura njerëzore, sidomos portetizmi i gruas është tematika me cilën Gazmendi merret vazhdimisht në artin e tij. Ai me sensualitet dhe pasion krijon portetet dhe aktet e bukura„Erotizmi – Gazmend Freitag“ weiterlesen

2018 – gesamtalbanisches Jahr für den Nationalhelden Skanderbeg

Gazmend Freitag, Linz, 2018. Photo: Johann Traunwieser Blutrote  Magie und Metalllegenden Der Kunstmaler Gazmend Freitag interpretiert das Schwert und den Helm Skanderbegs 2014 besuchte der Kunstmaler Gazmend Freitag Wien, um sich im Kunsthistorischen Museum mit dem Helm und Schwert Skanderbegs auseinanderzusetzen. Als gebürtiger Albaner sind ihm diese mit dem Nationalhelden Gjergj Kastrioti Skanderbeg verbundene Objekte„2018 – gesamtalbanisches Jahr für den Nationalhelden Skanderbeg“ weiterlesen

Arti Shqiptar – Një vështrim mbi Bareshën e Gazmend Freitag

Gazmend Freitag: Baresha, 2013, vaj në kanavace, 70 x 70 cm, koleksion privat Gazmend Freitag është një artist që njeh sekretet e figurave dhe i përdor për të prodhuar vepra të fakturave të larta. Në pikturë, në veçanti me portrete arrinë të përcjellë emocione të tërhequra nga vëzhgimi nga ajo që e rrethon, duke hapur dimensione„Arti Shqiptar – Një vështrim mbi Bareshën e Gazmend Freitag“ weiterlesen

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?