KUR NGJYRAT MARRIN JETË… NË TË PAKONCEPTUESHMEN „KARAKTER SHPIRTI“

RUDINA MËRKURI DUKE SHKRUAJTUR PËR PIKTORIN E TALENTUAR GAZMEND FREITAG Kur flasim për një pikturë duhet të nënkuptojmë gjithë atë shpirt, atë sy estetik që depërton në magjinë apo trokitjen e një vrapimi ku deti, fluturimi, apo portreti i një njeriu merr ngjyrë vizional. Gjenomi i një pikture ravizohet si pikë referimi dhe në shpirtin„KUR NGJYRAT MARRIN JETË… NË TË PAKONCEPTUESHMEN „KARAKTER SHPIRTI““ weiterlesen

GAZMEND FREITAG THE ALBANIAN PAINTER

GAZMEND FREITAG Was born on 25 May 1968 in Pataqani i Poshtëm, Kosovo. He is a well known comtemporary Albanian painter, who lives and works in Linz, Austria. Even as a child, Gazmend showed talent for drawing.

INTERVISTË ME PIKTORIN SHQIPTAR NË AUSTRI, GAZMEND FREITAG

VJENË: 18. Shtator 2013 Intervistoi: Lush Neziri Gazmend Freitag është piktor shqiptar nga Kosova, i lindur më 25 maj 1968 në Pataqani i Poshtëm. Posa përfundoi shkollën e mesme regjistrohet në fakultetin juridik në Prishtinë. Rrjedhat në Kosovën e robëruar dhe mbyllja e Universitetit të Prishtinës e detyruan Gazmendin ta braktis vendlindjen në vitin 1990 duke„INTERVISTË ME PIKTORIN SHQIPTAR NË AUSTRI, GAZMEND FREITAG“ weiterlesen

MUSA JUPOLLI BY GAZMEND FREITAG

„Ky portret i një stili krejtësisht tjetër, portret i një drejtimi midis portretit klasik, karikaturës dhe apstraksionit portretor, një mishërim i ngjyrës, vijëzimit, dritës, hijes, buzëqeshjes dhe seriozitetit, vargut dhe brushës-furqës … një lakim i dorë(sh)lirësisë me miklime shpirtërore, i një elegance poaq sa edhe rrebelimi artistik në përshkrim-vijëzim-ngjyrim-intonim tiparesh të artistit …vetë përzgjedhja e„MUSA JUPOLLI BY GAZMEND FREITAG“ weiterlesen

gazetarrenjet.wordpress.com/

Direttore editoriale: Hasan Aliaj - Capo Redattore: Andrea Llukani - Capotraduttore: Nikolin Sh. Lëmezhi

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#dieKunst

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?