Nusja nga Mitrovica – Gazmend Freitag

Kush është nusja nga Mitrovica? Kjo vepër meravilioze, grafikë e punuar me teknikë të vizatimit me tush antik nga piktori i shquar Gazmend Freitag, është e bazuar në fotografinë e një çifti shqipëtar në Mitrovicë, Kosovë e cila daton nga viti 1916/1917. Kjo fotografi në të cilën është e pasqyruar e përditshmja e banoreve shqipëtar„Nusja nga Mitrovica – Gazmend Freitag“ weiterlesen

Kur e pashë për herë të parë! – Gazmend Freitag

Gazmend Freitag, Linz, 2018. Foto: Johann Traunwieser Takimi i parë, shikimi i parë… kush nuk e ka përjetuar këtë moment, në të cilin gjithçka duket e mundur dhe bota është e mrekullueshme? Në pikturën e tij, vaj në pëlhurë/kanavacë artisti GazmendFreitag kap magjinë dhe shpresën e një takimi të tillë. E gjelbëra dhe e kuqja shëndritese„Kur e pashë për herë të parë! – Gazmend Freitag“ weiterlesen

NUSJA NGA MITROVICA E GAZMEND FREITAG EKSPOZOHET PËR HERË TË PARË NË AMBASADËN E SHQIPËRISË NË VJENË

DITËT E AMBASADAVE TË HAPURA  / EKSPOZITË / 19. maj 2017 Me rastin e ditës se Dyerve të Hapura të Ambasadave, ekspozoi piktori i njohur Gazmend Freitag për herë të tretë radhazi veprat e tij në Ambasadën e Shqipërisë në Vjenë. Duke punuar me traditën e Impresionizmit Evropian, ky piktor shqiptar është i njohur për„NUSJA NGA MITROVICA E GAZMEND FREITAG EKSPOZOHET PËR HERË TË PARË NË AMBASADËN E SHQIPËRISË NË VJENË“ weiterlesen

VALBONA REINMÜLLER ÜBER DIE BRAUT VON MITROVICA

DIE BRAUT VON MITROVICA BY GAZMEND FREITAG   Mag. Valbona Reinmüller Das wunderbare Werk, Zeichnung mit Antiktusche auf Papier des bemerkenswerten Malers Gazmend Freitag basiert auf einer Fotografie datiert vom 1916/1917, in der ein albanisches Paar in Mitrovica, Kosovo zu sehen ist. Diese Fotografie ist Teil einer Serie, die im Ersten Weltkrieg im Rahmen des„VALBONA REINMÜLLER ÜBER DIE BRAUT VON MITROVICA“ weiterlesen

GAZMEND FREITAG, PJESË E EKSPOZITËS PRANVERORE TË “BIENNALE AUSTRIA”

Hazir Mehmeti Kësaj radhe me dy piktura: “Akt mit rotem tuch” dhe “Tish” merr pjesë edhe piktori shqiptar Gazmend Freitag i cili jeton në Linz të Austrisë   Organizuar nga shoqata e njohur për promovimin e vlertave artistike “Biennale Austria”, në qendër të Vjenës u hap ekspozita  e pikturave nga disa autorë, pjesëtarë të komuniteteve„GAZMEND FREITAG, PJESË E EKSPOZITËS PRANVERORE TË “BIENNALE AUSTRIA”“ weiterlesen

Art Perspective

Jeto me art. Jeto me ne.

Mein Linz

Linz - meine Stadt

Mon site officiel / My official website

Venez parler de tout ce dont vous avez envie avec moi. Donnez vos opinions en toute liberté. Laissez vos commentaires. Je vous attends nombreuses et nombreux !!! / Translation in English for people who don't speak French : come to speak about all you want with me. Give your opinions with complete freedom. Leave your comments. I await you many and many !!!

Rudina Hoxha, journalist

Writing is the possibility to make an impact to the society

#KUNST

kunstbasiert forschen - künstlerisch - gegenwartskunst

The Unfathomable Artist

Art Blogging Infinitum

MuseumsGlück

Ein Blog rund um digitale Projekte in Museen

Japanese Artistic Tour

Lenka Klimešová

Artemisia

Kunst und Feminismus

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

meerschweinchenreport

Das Satireweblog zur (fast) gleichnamigen Radiosendung.