Monat: Juni 2016

Gazmend Freitag – një legjendë e artit pamor..!

Remzije Zekolli   Gjilan, 18 prill Natyra e lind dikë të talentuar. Talenti është dhunti e natyrës. Nuk ka “gjë” më të bukur se talenti. Kjo është dhunti e rrallë dhe e këndshme e njeriut. Andaj, kësaj here, analistët, kritikët, portalet në gjuhën shqipe dhe në gjuhë të huaja, shpeshherë në analiza dhe kritika artit, janë shprehur se piktori shqiptar, nga Kosova, Gazmend Freitag, ka lindur me talentin e tij krijues. Edhe krijuesit e mëdhenj kanë histori fëmijërie, të cilën e ndajnë me publikun artdashës. Maestro i pikturës, Gazmend Freitag për pak çaste na kthen në fëmijrinë e tij të gërshetuar plot ngjarje reale dhe të përjetuara. Tani para artdashësve të tij, por edhe më gjerë sjellim një dëshmi, një thesar të llojit të vet, i cili dëshmonë talentin e tij qysh nga fëmijëria. Gazmend Freitag, me pedantëri kishte vendosur numrat në fletët e bardha ku kishte shkruar vjershat e… Ursprünglichen Post anzeigen 288 weitere Wörter Werbeanzeigen

CHAPEAU, GAZMEND FREITAG!

CHAPEAU, GAZMEND FREITAG!   GAZMEND FREITAG is an extremely sensitive artist and this trait is reflected in his art. He paints mostly people, in this case the talented artist Nikola Tromayer-Trefalt, whose emotional feelings he also expresses. Does his own artistic style enable the facial expressions and gestures of his models to act as interpreters of their souls? In this way we enjoy watching the models in his works come alive. Not only do the people in his pictures laugh and cry, but landscapes, memories and unforgettable moments from the past come back to life, too. (Leviculus)   CHAPEAU, GAZMEND FREITAG! Gazmend Freitag ist ein überaus einfühlsamer Künstler. Dieser Charakterzug spiegelt sich in seinen Werken wider. Er malt hauptsächlich Menschen – in diesem Fall die begabte Künstlerin Nikola Tromayer-Trefalt. Dabei bringt er deren seelische Gefühlslage auch zum Ausdruck. Durch seine eigene künstlerische Art kann er die Mimik und Gestik seiner Modelle als Übersetzer der Seele fungieren lassen.  Somit erfreuen wir uns an lebendigen Modellen in seinen Werken. Nicht nur die Menschen lächeln und weinen, sondern auch Landschaften, …