Monat: November 2016

Majlinda Cakshiri nga Gazmend Freitag

  Gazmend Freitag: Majlinda Cakshiri 2016, laps në  letër. Koleksion privat! Statement nga Majlinda Cakshiri për Gazmend Freitag  Kurrë skisha ëndërruar që piktori i madh Gazmend Freitag do bënte portretin tim… Është e çuditshme por shumë herë e kam ndjerë kaq të ngrohtë… Kaq afër… Gishtat e gjatë të bardhë… Atë vështrim të qetë… Sytë… Sytë e tij të gjitha i kanë parë… Të gjitha i kanë prekur… Sytë e tij asgjë si çudit, asgjë si bënë përshtypje… Se çdo gjë e përsosur nuk egziston në të vërtetë!!!! Egziston vetëm në sytë e tij… Në mënyrën që ai sheh botën… Çdo gjëje të ftohtë në letër u ka dhënë jetë… Janë sytë e tij… Është shpirti i tij… Dhe unë që më duket që herë herë e ndjejë kaq afër… Sikur ndjejë aromën e trupit të tij, kam frikë ta takoj!!!! Kam frikë mos e zhgënjej. Dy copa qielli sytë e tu! Herë kaltër herë gri! Qielli im i kaltër! Njëherë i kisha të gjitha… Kisha tokë dhe ecja i lire… Kisha bukë të zezë të shijshme …

MY LINZ

MY LINZ Seit ich in Österreich lebe, hat sich die Dynamik in meiner Kunst stark beschleunigt. Besonders die letzten Jahre, seit ich in Linz lebe, ist die Stadt eine Quelle meiner künstlerischen Inspiration geworden. MY LINZ Since living in Austria my art has evolved considerebly and my creative development has picked up speed. Especially the city of Linz, my home for the last years, has become the source of my creative inspiration.   LINZA.AT: http://www.linza.at/der-linzer-brueckenmaler/