Monat: April 2014

Personalitete të mërgatës Gazmend Freitag, emër që nderon Trungun 

      Mërgata dhe artistët, një Temë qenësie dhe lidhje rrënjash me trungun. Jo rrallë jemi mësuar të dëgjojmë se si bashkësi nuk patëm sukseset e dëshiruara, kjo „falë“ ndarjeve në taborë dhe egoizmave jo të pakta, ndërsa në aspektin individual dhamë emra të suksesshëm që na mbajnë në nivelin e arritjeve evropiane. Dhe, një nga dritaret më dritëdhënëse dhe me shikim të kthjelltë është padyshim Arti si pjesë e bukur e kulturës, pikërisht aty janë sukseset nga më të mirat. Është kënaqësi e veçantë të shohësh, dëgjosh, lexosh për arritjet e artbërsve tonë në metropolet e perëndimit, të zbukurohet dita me sukseset e tyre. Emra të shkëlqyer artistësh që kësaj here po ndalem te Arti Pamor, si Kryemjeshtërit Kodra e Gjokaj, pastaj Skulptori i Madh Myrtaj, Piktori Kryeziu, aty me ta hap pas hapi artistët e gjeneratave tjera duke filluar nga Dan Gashi, Valdete Berisha, Gazmend (Mustafa) Freitag, … të bëjnë të ndjehesh bukur në lëkurën tënde etnike. Kësaj here qëllimisht dhe me shumë kënaqësi do ndalem te artisti i artit pamor Gazmend …